El grup Arcana Has Soul presentarà el seu quart disc, Set Me Free, el pròxim dimecres, 25 d’octubre, a la sala Rodrigo del Palau de la Música de València. Serà la primera ocasió en què el públic podrà gaudir en directe de les noves composicions de la banda saguntina. A més, l’àlbum suposa un canvi creatiu per a la formació gràcies a la incorporació dels ritmes del funk. L’actuació forma part del cicle “Rock, pop…, al Palau” que es desenvolupa des del mes d’abril amb artistes comChambaoCoque MallaJarabe de PaloZenet i Tardor, entre d’altres.

Al llarg de la seua trajectòria, Arcana Has Soul ha demostrat el seu afany d’experimentació a través de la composició i la mescla d’instruments. Així, el quintet ha tastat estils com el soul, el jazz, el blues i el pop, i ha barrejat les textures de guitarres i percussions amb instruments de corda. Ara, tal i com explica la vocalista Lourdes Trujillo, “volíem un àlbum que mogués la gent a ballar”.

Per eixe motiu, s’han endinsat en un gènere nascut als anys 70 “a partir de la fusió que músics afroamericans van fer del soul, el jazz, els ritmes llatins i el R&B”, recorda la cantant. “Allò més important és mantenir-se sempre curiós i compromés amb el treball de voler ser cada vegada millor”, afegeix. En aquesta aventura, el grup ha comptat amb el productor holandés Brian Zalmijn, amb vasta experiència en la música negra i professor del Berklee College of Music a València.

Eixa invitació a les pistes és evident en cançons com “Lose yourself to dance”, “Looking for” i “Set Me Free”, primer single de l’àlbum. Tanmateix, Arcana Has Soul també ha buscat commoure l’oient amb balades com “Anybody else”, “Keep myself away” i l’harmonia blues de “You’re gonna know my name”. Les lletres aborden els sentiments que brollen després d’una ruptura sentimental (“I deserve it”), la soledat (“No one”) i, també, la frustració al veure com són tractats els refugiats a Europa (“Freedom”).

A més de la captivadora veu de Lourdes Trujillo, Arcana Has Soul està format per Pablo Campos(percussió), José Rodríguez(guitarres), José Antonio Mellado (bateria); Toni Benedito (violoncel); i Paco Doménech (violí). Set Me Freefou enregistrat el passat mes d’agost als Rockaway Studios de Castelló, amb Juan Vicente Miguel com a tècnic de so, i fou editat als Klear Studios de Sagunt. La mescla es va fer a Wipe Out Factory (La Haia) per Wiboud Burkens amb masterització a càrrec de Pablo Schuller als Schuller Sound de València.

Entrades a la venda
Les localitats per al concert d’Arcana Has Soul estan a la venda des de 10 euros a la pàgina oficial del Palau de la Música (http://www.palaudevalencia.com/espectaculo/12/arcana-has-soul.html) i a través de Servientradas (https://www.servientradas.com/espectaculo/PALAU_DE_LA_MUSICA/12/arcana-has-soul.html).
També es poden comprar a la taquilla del Palau, de dimarts a diumenge (de 10.00h a 14.00h i de 17.00h a 21.30h).

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.