Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València començaran en poc més de dues setmanes. Al llarg de 19 nits, el públic que s’acoste als Jardins del Reial podrà gaudir d’una oferta musical variada, amb artistes locals, estatals i internacionals de tots els gèneres. I una de les grans apostes de l’edició d’enguany són figures rellevants del pop com The WaterboysLos SecretosIván Ferreiro i Morat. A més, DepedroAndrés SuárezFunambulistaPedro Pastor i Suso Sudón protagonitzaran l’espectacle Poetes del rock.

The Waterboys
Ara fa exactament 35 anys, en estiu de 1983, es publicava el debut homònim de The Waterboys. El seu repertori estava format per temes que l’escocés Mike Scott havia anat gravant durant dos anys en solitari i amb músics que anava trobant pel camí. Alguns d’ells l’acompanyarien en treballs posteriors, com A Pagan Place (1984), This Is the Sea (1985) o Fisherman’s Blues (1988), on s’escolten temes com “All the Things She Gave Me”, “The Whole of the Moon” o el mateix “Fisherman’s Blues”. Malgrat que la banda no ha tornat a assolir l’èxit massiu d’aquella etapa, Mike Scott ha seguit explorant el pop-rock amb reminiscències del folk britànic. Així, el passat mes de setembre van publicar Out of All This Blue, amb incursions en el rhythm & blues i el funk.


El dilluns, 23 de juliol, els Concerts de Vivers viuran un dels moments més especials amb l’actuació de The Waterboys. I, de segur, també ho serà per a Mike Scott, qui ha explicat en xarxes socials que encara conserva la samarreta del València C.F. que un amic li va regalar després d’un concert en 2001 i ha confessat que el Cap i Casal és una de les ciutats més importants per a la banda.

Los Secretos, Iván Ferreiro i Morat: referents del pop en castellà
La mítica formació Los Secretos ha escollit nou ciutats de l’Estat per a celebrar el seu 40é aniversari amb la gira “Una vida a tu lado”. Una d’eixes localitats és València, on el grup actuarà el dissabte, 14 de juliol. Els assistents al concert podran corejar temes que ja formen part de la història del pop espanyol com “Déjame”, “Agárrate a mí, María”, “Échame a mí la culpa”, “Por el bulevar de los sueños rotos” o, com no, “Pero a tu lado”. En aquesta ocasió, el cantant i guitarrista Álvaro Urquijo, membre fundador de la banda amb els seus germans Javier i el desaparegut Enrique, estarà acompanyat pel guitarrista Ramón Arroyo i el teclista Jesús Redondo, que formen part de la banda des de meitat de la dècada dels 80. La formació es completa amb el baixista Juanjo Ramos i el bateria Santiago Fernández.

Un dia abans, el divendres 13 de juliol, els Jardins del Reial rebran la visita d’Iván Ferreiro. Creador de Los Piratas a finals de la dècada dels 80, el músic gallec va iniciar la seua carrera en solitari en 2005 després de deixar la seua veu en cançons tan recordades com “Años 80”, “Promesas que no valen nada” o “Mi matadero clandestino”. Ara, el cantant segueix amb la gira de l’àlbum Casa, publicat a finals de l’any 2016 i rebut pel públic i la crítica com un dels seus millors treballs. Malgrat el temps que ha passat des de la publicació del disc, el vocalista ha explicat que el repertori ha anat creixent amb el temps. A més, Iván Ferreiro podria incloure en el seu setlist les composicions que ha escrit per a la sèrie de televisió Fariña i alguna versió de Golpes Bajos, banda a la qual dedicarà el seu pròxim llançament.

D’altra banda, una de les noves sensacions del pop llatinoamericà, la banda colombiana Morat, tornarà a València després de l’èxit de temes com “Mi nuevo vicio” (junt amb Paulina Rubio), “Cómo te atreves” o “Besos en guerra” (amb Juanes) i amb el seu àlbum de debut, Sobre el amor y sus efectos secundarios (2016), sota el braç. En el seu regrés a la capital del Túria, aquests quatre joves oferiran les seues noves composicions, entre les quals destaca el single “Cuando nadie ve”, publicat fa un parell de setmanes. Eixe mateix dia, divendres 27 de juliol, la valenciana Mireia Vilar posarà en escena el seu pop lluminós inspirat en el realisme màgic.

Poetes del rock
La paraula i la música seran les grans protagonistes de l’espectacle Poetes del rock, que tindrà lloc el dissabte, 7 de juliol. Als Jardins de Vivers s’escoltaran els versos musicats de Pedro Pastor y Los Locos Descalzos juntament amb el trobador Suso Sudón. Els seguirà Funambulista, la banda encapçalada pel murcià Diego Cantero, que defendrà els temes dels seus tres discos (Funambulista, 2010; Quédate, 2014; i Dual, 2017). D’altra banda, el gallec Andrés Suárez farà parada en València dins de la gira Desde una ventana. Finalment, Depedro (el projecte de Jairo Zavala) exhibirà les ensenyances musicals adquirides en Amèrica Llatina, Àfrica, el Mediterrani i els Estats Units i el fruit de les seues col·laboracions amb CalexicoTony Allen o Bunbury, entre altres.

A més, el recinte comptarà amb l’espai Alzavoz, on es podran escoltar les poesies de Carlos SalemEscandar Algeet i Miguel Bregovic. Por últim, es presentarà el circuit d’spoken word dels barris de València que comprén els col·lectius Poetas del Montón, Versonalidad, Moviendo Poesía, Slam VLC, Vociferio, Versillos a la mar, Poesia per la revolta, Anverso, Versos en Canal i Vivir del verso.

Localitats a la venda i horaris
Els tiquets per a tots els Concerts de Vivers es poden adquirir en la pàgina oficial del festival: www.concertsdevivers.com. Els preus oscil·len entre els 22€ (Poetes del rock i Iván Ferreiro), els 25€ (Los Secretos i Morat) i els 35€ (The Waterboys).

Els horaris de les actuacions seran els següents:
Dissabte, 7 de juliol: Poetes del rock (Obertura de portes: 19:00; Inici de concerts: 20:00)
Divendres, 13 de juliol: Iván Ferreiro (Obertura de portes: 19:30; Iván Ferreiro: 22:30)
Dissabte, 14 de juliol: Los Secretos (Obertura de portes: 19:30; Los Secretos: 22:00)
Dilluns, 23 de juliol: The Waterboys (Obertura de portes: 19:30; The Waterboys: 22:15)
Divendres, 27 de juliol: Morat (Obertura de portes: 19:30; Mireia Vilar: 21:00; Morat: 22:30)

 

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.