La Fira Valenciana de la Música Trovam ha encetat hui l’onzena edició a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana. L’acte inaugural ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, qui s’ha solidaritzat amb els músics, ha destacat la importància de la Fira en l’enfortiment del teixit cultural i ha destacat la rellevància de la música en la Comunitat Valenciana, potser el territori d’Espanya on aquest fenomen té més importància, segons ha afirmat Mazón. Així mateix, a l’obertura de la Fira també han assistit l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco; la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina; i la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó. L’esdeveniment s’allargarà fins al pròxim dissabte 11.

Poc després d’acabar l’acte d’inauguració oficial de la Fira, els més de 300 professionals inscrits han pogut assistir a la presentació de projectes de referència en el sector. Durant el matí també ha tingut lloc una de Les Converses del Trovam. Així, l’asturià Nacho Vegas ha repassat la seua extensa trajectòria, que ja s’allarga més de tres dècades, i ha abordat la seua relació amb el fet creatiu i la indústria. A més, s’ha de destacar l’anunci de les candidatures dels VI Premis Carles Santos de la Música Valenciana i la celebració de les assemblees del Circuit Cultural Valencià i de l’Associació de Sales Privades de Música en Directe (En Viu!).

La primera jornada de la Fira també ha servit per inaugurar el Trovam+, projecte educatiu impulsat en col·laboració amb la promotora Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid. Les sessions aborden algunes de les tasques que s’han de desenvolupar en el sector (promoció, management, comunicació, programació) amb la presència de professionals d’experiència contrastada. En Trovam+ participen alumnes del Màster Propi Música en Directe Live Nation que es desenvolupa a la mencionada Universitat de la capital espanyola, així com estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló i l’alumnat de postgrau de les Universitats de Barcelona i Girona.

D’altra banda, la música en directe ja ha començat a sonar en les diverses sales i espais de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. D’aquesta manera, els assistents han pogut conéixer el projecte de jazz-fusió encapçalat per Manel Fortià sota el nom de Libérica, així com les propostes de pop de KelaCarlota Flâneur. Les actuacions segueixen a l’Auditori amb el duet format per Lola Bou i Manel BrancalHolistiksPol BatlleAna Zomeño i La Maria. Els directes es tancaran a la sala Bohemia de la capital de la Plana Alta amb els concerts de Caramelo i Dupla.

La Fira estrena enguany l’Escenari Vibra Mahou, situat a la terrassa de l’Auditori de Castelló, on artistes emergents de diferents estils presentaran els seus treballs. Així mateix, gràcies al suport de Vibra Mahou, es compta amb una nova zona gastronòmica i punt de trobada situat en l’espai exterior d’accés al recinte. La col·laboració de la Fira Trovam i Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas, consolida la marca com un motor clau per a impulsar trobades al voltant de la millor música en directe a Castelló, reforçant el seu compromís amb el talent emergent i contribuint a l’enriquiment de l’escena musical local.

Divendres 10: segon dia del Trovam
La segona sessió de les V Jornades Turisme i Indústria Musical (TIIM) ocuparà bona part del segon dia de la Fira Valenciana de la Música. Aquesta iniciativa va ser creada per l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’impulsar les sinergies entre l’àmbit musical i el sector turístic. L’edició d’enguany porta per lema Turisme amplificat i es va inaugurar el passat mes de setembre a Benidorm. A Castelló, les Jornades TIIM s’endinsaran en els projectes de ciutats musicals; desgranaran experiències d’èxit en les zones d’interior; i es donaran pautes per a dissenyar serveis turístic-musicals reeixits.

Entre les activitats de la Fira i del Trovam+, s’ha de destacar la presència de Shain Shapiro, pensador especialitzat en la relació entre la música, la cultura i l’urbanisme. A Castelló protagonitzarà la segona de Les Converses del Trovami presentarà el llibre This Must Be The Place: How Music Can Make Your City Better publicat recentment. D’altra banda, s’ha de recordar que durant la celebració de la Fira, els diversos agents del sector tenen al seu abast un espai reservat per a mantenir contactes directes i, així, negociar contractacions en reunions ràpides (speedmeetings).

En la vessant artística, la programació del Trovam per al divendres 10 contempla 15 concerts a l’Auditori i a la sala Bohemia de Castelló, la majoria d’ells gratuïts. Així, el públic gaudirà amb el folk amb sonoritats modernes d’El DiluviOlaia Inziarte i Ixeya; les propostes ballables de La PlazuelaMorreo i Los Manises; el pop-rock de Jimena AmarilloJosu MiróSanIsidro Airu; la barreja de música tradicional i electrònica de Faixa i Júlia Colom; la música mestissa d’Awakate; el post-punk de Margarita Quebrada; i els ritmes jamaicans de The Dance Crashers. Així mateix, CharLee DJ i Hits With Tits oferiran les seues respectives sessions.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló. A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Radio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou – San Miguel (Vibra Mahou); i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.