Hui s’ha presentat el concert “10 anys d’amor per les cançons” que Senior i El Cor Brutal oferiran en el Teatre Principal de València el pròxim divendres, 23 de març. L’històric escenari del carrer de les Barques acollirà un espectacle pensat especialment per a l’ocasió amb música, teatre i solidaritat.

L’acte de presentació s’ha celebrat al mateix Teatre Principal i ha comptat amb les intervencions de Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura; Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Sergi Almiñana, promotor del concert; i Miquel Àngel Landete, músic, compositor i cantant de Senior i el Cor Brutal. Tots quatre han destacat la singularitat de l’esdeveniment, que servirà per a celebrar una dècada de trajectòria d’una de les formacions més rellevants de l’actual escena musical valenciana. Així mateix, s’ha posat de relleu la importància d’obrir el Teatre Principal a propostes singulars de rock. L’acte ha comptat també amb la presència dels artistes Mireia Vilar i Carles Chiner, col·laboradors del concert.

Les veus de La Síndrome Lomax
En una nit tan assenyalada, Senior i El Cor Brutal tindran uns convidats molt especials. Així, Miquel Àngel Landete (veu i guitarra), Endika Martín (veu, guitarra i teclats), Juanlu Tormo (veu i baix) i Rafa Ferreiro (veu, bateria i percussions) comptaran amb algunes de les veus de La Síndrome Lomax, el grup informal de cantants que va col·laborar en la gravació de l’últim treball del grup, Valenciana Vol. 1 (Malatesta Records, 2017).

Així, ja han confirmat la seua presència Clara Andrés; David Carabén, vocalista de Mishima; Judit Casado, veu de Ventura i Euro-Trash Girl; Carles Chiner, creador de la banda valenciana Gener; Artur Estrada, de Nueva Vulcano; Jordi Lanuza, líder d’Inspira; Joan Pons, responsable d’El Petit de Cal Eril; Carles Sanjosé, de Sanjosex; Pau Vallvé; i Mireia Vilar. També cal destacar que Gilberto Aubán “Gilbertástico” s’unirà a la formació instrumental del quartet. El valencià acompanyarà en les veus, els teclats i les percussions.

El repertori de Valenciana Vol. 1 està format per versions de cançons popularitzades per Johnny Cash, Tom Waits, Cracker, Devendra Banhart i Courtney Barnett, entre d’altres. Uns temes que van ser adaptats i interpretats per Landete i els seus convidats, que figuren entre els vocalistes més destacats de l’escena musical actual.

Teatre i solidaritat
Prèviament a l’actuació, el públic també podrà gaudir d’un espectacle de la companyia valenciana La Teta Calva, que se suma a la celebració del Principal des de les valls que separen Mississipí i Massanassa amb un fragment del seu muntatge Llopis. A més, la cooperativa valenciana Barret s’encarregarà de gravar les hores prèvies al concert i tot allò que passe sobre les taules del Teatre Principal per a deixar testimoni d’una vetllada única i irrepetible.

Per últim, el concert comptarà amb la col·laboració de la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR). Esta organització donarà visibilitat a la vulneració dels Drets Humans en la frontera sud de l´Estat Espanyol. El CEAR és una ONG que treballa al territori valencià des de la dècada dels vuitanta per a defendre i promoure el dret d’asil i els drets fonamentals de les persones refugiades, apàtrides i migrants en situació de vulnerabilitat. D’esta manera, atenen i acullen a les persones que sol·liciten protecció internacional. CEAR presentarà CREA REFUGI, una campanya d´acollida de persones sol·licitants de protecció internacional.

El rock torna al Principal
La presència de Senior i El Cor Brutal al Teatre Principal de València servirà per obrir l’històric escenari del carrer de les Barques a propostes musicals úniques. Cal recordar que el recinte ja va acollir els concerts d’acomiadament d’Obrint Pas i, més recentment, d’Aspencat, l’homenatge a Al Tall i als 40 anys de “Tio Canya”, així com la presentació d’Ultramar de Maria del Mar Bonet i l’últim recital de Paco Muñoz. Amb l’espectacle “10 anys d’amor per les cançons”, el recinte valencià continua apostant per una programació musical amb caràcter singular i oberta, en aquesta ocasió, al rock.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.