Tardor presentarà «Patraix» el pròxim 28 de setembre en un escenari únic com és el Palau de la Música de València. Per conéixer un poc més els referents que han influït en aquestes noves composicions els hem preguntat pels seus discos preferits d’ara i dels últims temps. Ací van:

Àlex Martínez. Veu i guitarra.

Què difícil és quedar-se amb un sol disc! N’hi han tants que marquen el so del grup que és difícil decantar-se per un. Si busque en la meua infància, diria qualsevol de les cintes que mon pare portava al cotxe i que els dos cantàvem junts en els viatges. D’entre totes destacaria una que he seguit escoltant amb nostàlgia al cap dels anys: el Ben endins de Sopa de Cabra, de 1991. Aquelles cançons de Gerard Quintana i companyia van ser les primeres que vaig escoltar d’un grup de pop-rock en català, quan tenia 3 o 4 anys, i em van marcar. Hi ha autèntics himnes.

Cesc Domènech. Bateria.

Al igual que diu Àlex (Martínez) és complicat quedar-me amb un disc. Vaig créixer amb cançons de Jaume Sisa i La Trinca, el Último de la fila i els primers de Joaquín Sabina. Els meus pares els possaven en repeat al toca discos. Desprès va vindre l’adolescència i vaig viure sumergit al rock estatal i al punk rock americà. Però amb la vintena va començar ha arribar, com aire fresc, molta música i ben diferent, música que pensava que mai escoltaria. Un disc que m’ha marcat especialment estos últims dos anys ha sigut Dos amigos de Modelo de Respuesta Polar. M’ha atrapat.

David García. Gitarra.

Only Revolutions de Biffy Clyro va ser el disc que em va fer descobrir que existia altra música de la que jo estava acostumat. Les melodies, el so de les guitarres i la força que transmeten les cançons van obrir-me la porta a la que després seria la música amb la que Tardor va començar a crèixer.

Tono Hurtado. Baix.

Yo me decanto por Wilder Mind de Mumford and Sons. Me lo recomendaron los Tardor y desde que lo escuché no ha habido mes en que no lo haya escuchado al menos 5 veces. Y si tuviera que elegir algo que me hiciera click en un momento determinado, sería Cold Fact de Sixto Rodríguez. Tras ver el documental y escuchar el disco entero repetidamente me di cuenta de que puede que fuera victima del marketing del documental, pero me enseñó que la vida da muchas vueltas y a veces simplemente, ¡hay que seguir y seguir hasta el final!

Yeray Calvo. Teclat i guitarra.

rculo Vital és el primer disc que em va fer interesar-me per la música a un altre nivell. Es tracta del primer treball del grup Fábula, que només va deixar dos discos publicats abans de separarse. No se si és el millor però si va ser el primer, i com als amors, el primer marca de per vida.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.