Després d’arribar a un acord amb la Universitat de València, l’11a edició de la Plaça del Llibre se celebrarà al Jardí Botànic del 27 d’octubre a l’1 de novembre. D’aquesta manera, l’espai ubicat al carrer Quart acollirà el major aparador de literatura en valencià, el qual enguany comptarà amb la participació de més de 50 editorials i una exposició de 3.000 títols a l’abast del públic visitant.

Situar la fira al Jardí Botànic, que durant els dies de celebració de la fira oferirà l’entrada gratuïta als assistents, implica una oportunitat per a l’organització de portar la lectura a un punt de trobada “emblemàtic” de la ciutat de València. Segons ha destacat Rafa Domínguez, director de Plaça del Llibre, “el Botànic és un espai verd i viu, ple de racons per descobrir. Fer-ho de la mà de la lectura és un privilegi”.

Per la seua part, la Universitat de València, responsable de l’espai i col·laborador tradicional de la Plaça del Llibre, ha fet un pas endavant per a establir-se com una de les principals entitats dinamitzadores de l’esdeveniment literari.

Pel que respecta a la programació, l’esdeveniment proposarà més de 40 activitatsdirigides a tots els públics i integrades per presentacions literàries, com la presentació de ‘Han tornat les roselles’, d’Isabel Robles, guanyadora del Premi Plaça del Llibre 2023 a la Trajectòria Literària. També hi haurà recitals poètics, com el de ‘Veus silenciades’, tertúlies i la retransmissió en directe del pòdcast ‘Deparkineo’. Així mateix, es comptarà amb les taules rodones ‘Transformant imaginaris col·lectius. Una conversa sobre realitat i narrativa’, a càrrec de les editorials Sembra Llibres i Tigre de Paper, o la prevista al voltant del còmic ‘Maria La Jabalina’, de l’editorial Astiberri. Aquestes seran només algunes de les accions destacades que tindran lloc a laplaça Carles Pau, l’Umbracle i altres racons del Jardí Botànic.

La cloenda de la fira, que tindrà lloc l’1 de novembre, es mimetitzarà amb la festivitat de Tots Sants a través de l’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, amb la seua proposta ‘Espanta la por’ i dues tertúlies sota els noms ‘Faltar o morir, un catàleg sobre la pèrdua’ i ‘Un vermut de fantasia amb la Guia Inacabada’. Finalment, l’espectacle de monòlegs ‘Riures en valencià’, que comptarà amb l’actuació de Les Germanes Pintoresque (Pam Demia i Ferrxn) i Saray Cerro, servirà com a punt final de l’11a edició de la Plaça del Llibre de València.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.